Direktlänk till inlägg 18 april 2007

Brottning

Av Jonas Colting - 18 april 2007 20:58

Jodå, det är ju alltid kul med svenska framgångar men allvarligt talat; hur stor är den idrottsliga bedriften? Egentligen.

Dambrottning. Indelat i viktklasser. Med cupsystem. Hur många kan det finnas inom varje typ 4-kilosintervall? Och hur många måste man slå innan man är i final? Två kanske?

Är inte detta med mobbar-Idas guld lite som när damkronorna tog brons i något OS efter att ha kommit just trea av sådär fyra lag och svensk media försökte överträffa varandra när det gällde att hångla upp den svenska jämställdheten i brygga med den ena onyanserade hyllningen efter den andra..?


Och det här med viktklasser..Allvarligt talat. Vad är det frågan om, är det handikapp-OS eller...Man kan vara handikappad av sin längd, sin vikt, sin fetma, sin dvärgväxt, sina blomkålsöron, sin glaskäke...Ja va fan, ser ni några 90-kilos killar vinna medaljer på VM i marathon? Nej just det. Och aldrig i helvete lipar någon för det och vill ha en egen klass att sporta i; VM-guld för stora och tjocka människor. Vem vill se på det?

Men hade det funnits en sådan klass så hade jag stått först i kön till guldet. Inte mycket till match då om inte Haile och hans tvärhandshöga kompisar är med

Nej, det är bara att bite a bullet och välja idrott därefter om man nu vill tävla på högsta nivå.

Bara min åsikt. Som givetvis inte betyder så mycket när det nu ska koras sisådär 114 guldmedlajörer på varje brottnings-, boxnings-, judo-, karate-, tyngdlyftningsmästerskap med mera.

Men det är väl typiskt svenskt också för den delen. Allt ska vara rättvist. Fast ändå inte. Alla ska kunna vinna. Alla ska få vara lika bra.

Alla ska få vara Lucia.

 
 
Ingen bild

3@lon-Ludde

19 april 2007 07:33

Haha! Så jäkla bra! Men det bästa var ändå när du skrev om bröderna Jhide, innebandy och lönnfeta VM-medaljörer!

 
Ingen bild

Robert

19 april 2007 08:41

Appropå många guldmedaljer. Är det inte lite väl många distanser i simning också?

 
Ingen bild

Fredrik

19 april 2007 10:23

För att inte tala om alla skruvade simsätt....men jag håller ändå med. Mer triathlon på tv-sporten.

 
Ingen bild

Vman

19 april 2007 12:42

Ja, vad ska man säga? Du har ännu en gång satt hammarn på spiken...
Rolig läsning som vanligt.

 
Ingen bild

Jonas (ej Colto)

19 april 2007 15:08

Men Robert... distanser är väl inte mycket att bråka om?
Vad Jonas menar är att det är helt kokko att ha 100 olika klasser i en "sport" som tar hänsyn till om du är fet/klen/kort/lång etc etc.
Varför finns det inte en höjdhoppsklass bara för biffar över 150kg så att de också kan vinna?
Är det brottning så handlar det väl om att brotta ner motståndaren? Vad som är bästa kroppsbyggnaden för det får vi inte veta innan klassindelningen är borta...

 
Ingen bild

Dave ((Näsvik, finns flera tydligen..))

21 april 2007 17:01

Du har helt klart rätt i när du tycker att dambrottningen får en enorm uppmärksamhet jämfört med t.ex triathlon. Men något du glömmer att tänka på, hur många damer/herrar tror du skulle börja med brottning(läs bredd, dvs motionärer/age-grouper i triathlon) om man det bara fanns jättar att möta? Iofs är ju kanske 4kgs intervall lite väl snävt.. Tror inte att du skulle vilja gå upp mot Karelin t.ex, fast det har ju iofs inget med diskussionen att göra, utan mer att du har valt mer rätt sport.

Skulle vara en jäkla hemsk tanke ifall viktklasser infördes i triathlon, tänk dig en prisutdelning för alla age-grouper/vikt klass, faan exaktalla skulle få en medalj. Redan löjligt nog som det är när man hyllar någon ensam stackare som gått i mål i en agegroup.

Dave

 
Ingen bild

trirobban

24 april 2007 21:48

hej

 
Ingen bild

Christer

1 maj 2007 16:12

Ödmjukt...

 
Ingen bild

anna karin

18 maj 2007 11:26

man behöver väl ändå inte ha fysisk kontakt med motståndarna i triathlon? känns lite underligt att jämföra brottning med en sådan sport..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Skapa flashcards