Alla inlägg under april 2007

Av Jonas Colting - 7 april 2007 14:39

Min mail slutade att fungera igår och frustrerat försökte jag med all min ringa datakunskap att åtgärda problemet men niet. Så idag är det nästan med lättnad som jag kan läsa att hela Telias mailande ligger nere; det var iallafall inte min dator som var kass då. Men allvarligt Telia, skärp till er nu! Fatta att statsmonopolet är long gone så den här Sovjetservicen håller inte längre. Kunderna är inte till för att betala era pappersvändarlöner medan ni sitter på era arslen och väntar några veckor med att fixa stormtrasiga förbindelser och att ni sölar hela påsken med att laga en server...Iallafall så är Team Ma´s cykelläger till ända i och med dagens pass, det sjätte sedan i onsdags kväll. Och tro det eller ej men jag lyckades knipa en andraplats i lägrets poängtävling efter suveränen Joakim Åleheim. Jag blev tvåa på dagens korta tempoetapp, med linjecykel som alla andra, och sedan gjorde jag en utbrytning och vann första spurten på Pro Tour-banan. Sedan var benen gonatt och adjö och jag gjorde några halvhjärtade och lama försök på resten av spurterna men köttet var vekt..De här dagarna har varit de roligaste på en cykelsadel sedan jag lärde mig cykla 1978.Och nu är det påsk och då blir det ägg! Happy Hahnuka!

Av Jonas Colting - 6 april 2007 20:13

Idag fortsatte cykellägret med två nya mjölksyrastinna pass; det gör fem inom de senaste 48 timmarna. Men det går bra. Idag vann jag till och med ett spurtvarv under morgonens träning. Eller, nja spurt, det var snarare ett resultat av en tidig hård attack i början av varvet och att bita som en gris mot mjölksyran och försöka hålla undan. Jag försökte varje varv vid olika delar bara för att bli upphunnen och passerad av tåget på spurtrakan så på sista varvet gick jag brett i första kurvan och körde allt jag kunde så långt jag kunde och det höll ju. Jag får räkna det som en av mina främre idrottsmeriter!Eftermiddagen var en kombination av olika lagtempon och sedan fri fart mot ett spurtpris. Kallt, blåsigt och farligt nära hammar´n. Som tur var fick jag ett halvt korvbröd med sylt av He-man. Snacka klassisk cykelmat! Rena Eddy Merckx.Tillbaka på Scandic Plaza så kändes relaxen med bubbelkoppen som ett sjysst idé innan världens fulaste, största och mest dopade MFF-supporter ramlar ut genom dörren och pikar oss för våra i sammanhanget slanka kroppar "niu muåste äuta meura eura kleunisar keuolla in maaaj" Tänk er Jabba the Hut i sringkalsong så är ni nära... Eftersom kombinationen av låg IQ, mycket muskler, ännu mera sprit och supporterfanatism känns lite orolig så tog vi en bastu medan vi diskuterade om man kunde adoptera bort Skåne, eller iallafall Malmö, till Danmark.Sedan blev det lasagne och vitlöksdressing och nu är det med spänning som sista etappen på ProTour Borås avgörs i morgon bitti.

Av Jonas Colting - 5 april 2007 23:14

Tittar på Farväl Falkenberg. Hmmm..Lite väl "artsy" kanske...Och nästintill homoerotisk..Och en hel del uppskruvade och överdrivna känslor; är det någon som dött eller? Vemodskänslan är det ju inget fel på iallafall. Nja, jag är väl inte jätteimponerad..Zlatankopian är dock rolig!Det kan ju också bero på en mjölksyreförgiftad hjärna; jag har kört tre tuffa cykelpass de senaste 30 timmarna med Team MA/Borås som kör påskläger på hemmaplan. Det har visserligen gått väldigt bra och jag har spettat på så att benen har sett mer syra och speed det senaste dygnet än vad de gjort se´n sist. I morgon är det två nya pass och jag ska försöka att klämma in två löpningar också, den korta hårda varianten efter cykeln dock. Jag sprang 3x2 timmar distans i början av veckan så I have a need for speed.Jag får nog pausa filmen om de labila halläningarna, jag mäktar inte mer nu.

Av Jonas Colting - 5 april 2007 13:53

Jag för en ständig men ojämn kamp mot informationsflödet. I synnerhet det som finns i skriven form. Magasin och tidskrifter. Där har ni min addiction. Ju mer jag läser desto större blir högen. Och det är en salig blandning. Har man betat av en Runner´s World så ligger en Triathlete Mag och väntar som sedan följs av en Attention med glossígt omslag och efter det en halvmeter hög av Populär Historia, Café, The Word, GQ och National Geographic mm som alla ropar "läs mig läs mig" Och jag är en sucker for information. Måste_läsa_allt_för_jag_kanske_missar_något_annars! Bara att beta igenoim bunten av 50 Borås Tidning sedan Sydafrikatiden tog ju sin ringa tid...Och så här funkar läsandet. Jag plöjer ALLT och så river jag ut alla artiklar som är bra och bilder som är speciellt bra eller inspirerande. Mest om film, musik, litteratur eller välskrivna och fyndiga debattartiklar och så allt väsentligt från sportens värld. Och så sätter jag in det i pärmar. Jodå, det finns en baglady-samlare i oss alla..Så jag har ett referensbibliotek som skulle sätta de flesta småstadsbibliotek på skam..Hörde jag någon viska obsessive-compulsive behavior?I strävan att leva upp till den självpåtagna titeln av renässansmänniska så är det med stor sorg som jag konstaterar att dygnets 24 timmar inte räcker till för att lyssna på all musik, se alla bra filmer och läsa all fantastisk litteratur som erbjuds. Man kan ju alltid försöka skära ned på sömnen men det är ju så lätt att bli lite mosig då..Så ibland tar jag mig en liten mental vilodag i kulturens, kontemplationens och kvasiintellektets tecken och det gjorde jag häromdagen då jag botaniserade ibland skivor, inmundigade stora mängder magasin samt tittade på film. Jag kände en obändig och tvingande lust att återse Bröderna Coens fulländade verk The Big Lebowski. Hade det inte varit för alla mil som ska cyklas och stigar som ska löpas så hade jag kunnat doktorera på bröderna Coen.. The Big Leb är en typisk Coen-film. I synnerhet när det gäller skådespelarna som ofta förekommer i flera av deras filmer; John Goodman, John Turturro och Steve Buscemi. Även Peter Stormare (som kamperar ihop med Buscemi i Fargo f ö)är med som nihilist:) Sedan gick jag också på bio med mamma och såg Them eller Ils som den heter på franska. Bra gjord men inte så skrämmande som jag hade hoppats.Och hade inte cyberrymden stulit den här texten häromdagen så hade man kunnat läsa detta innan. Sysofusarbete är en bloggares lön..

Av Jonas Colting - 4 april 2007 11:47

CP-blogg. Nu hade jag skrivit ett långt och självutlämnande inlägg om min besatthet över magasin, samlande och bröderna Coen och när jag är klar och laddar upp en bild så försvinner hela skiten. Så nu blev jag så deprimerad att jag bara orkar lägga ut bilden på Jesus så titta nu ORDENTLIGT på den för det är vad det blir istället för text

Av Jonas Colting - 2 april 2007 17:01

Ramlösa har spottat upp sig rejält i och med de nya smakerna granatäpple/persimon samt kaktus. Mmmmm...Annars har jag länge snöat in på Loka Päron med Loka Smultron/Citron på en avlägsen andra plats.Synd bara att det väger något överjävligt att bära uppför trapporna:)

Av Jonas Colting - 2 april 2007 15:42

-Vman; unikum, det ska tolkas som en komplimang då hoppas jag:)-Mathias; Patrick Vernay är mon ami och han är grymt duktig och vi har haft många duster. Jag har slagit honom på VM alla gånger utom i vintras då vi sprang ihop hela vägen fram till 27 km då han ryckte ifrån. Kul att han vann Ironman Australia igår!-Anders; jag rekommenderar ingen att gå till Babbel såvida man inte gillar att vänta på mat i timmar och stå ut med arrogant personal. La Copita är bra mycket bättre.-Christian; karriärsbyte? Nej då. Säg upp dig idag och spring imorgon!-Hehe; jag satsar hårt på att stanna på toppen:)-Anna; ..fast det är blötare i vattnet..

Av Jonas Colting - 2 april 2007 15:21

Det finns en suverän gästledare i dagens BT av Lennart Hjelmstedt där han skriver om kollektivet, facket och individen. Är det bara jag som tycker att den riksbekanta affären i Gbg med facket kontra salladsbaren Wild n´Fresh stinker av sanktionerad utpressning..Nedan är segment saxade från nätet..Läs hela på:http://www.bt.se/edrum.jsp?article=263076Kollektivismen - ett hot mot de svaga En av nazismens centrala paroller var den här: Du är ingenting. Folket är allt. Samma kollektivism är grundbulten i socialismen som vi känner den in i våra dagar. Tanken är att enad ska en samhällsklass kunna uppnå en effektiv styrka gentemot överheten som den annars inte skulle ha.Med liberalismens segertåg över stora delar av världen skedde ett omslag i utvecklingen. Nu blev individen målet, inte kollektivet. Rättigheterna knöts till den enskilde medborgaren. Om individen propsar på sin rätt inom kollektivet kan det bli en intressekollision.Än idag ser sig dock fackföreningsrörelsen som en gren av socialdemokratin och de individuella medlemmarnas intresse kör man helt enkelt över. Det fanns en tid när kollektivanslutning av LO-medlemmar till det socialdemokratiska partiet betraktades som en naturlig ordning!Från den svenska politiska debatten känner vi ju väl hur vänstern alltid förespråkar kollektiva lösningar på olika samhällsproblem. Man nöjer sig inte med att säkerställa en viss nivå i vården, tillgänglig för alla. Man vill aktivt förhindra att någon kan köpa sig ytterligare vård. Bara för åskådlighetens skull kan man jämföra med annan konsumtion såsom turistresor. Anta att staten fick för sig att stoppa de dyraste resorna till ett resmål av det skälet att inte alla har råd med dem.

Ovido - Quiz & Flashcards