Direktlänk till inlägg 7 augusti 2008

Ät mer kött!

Av Jonas Colting - 7 augusti 2008 08:51

Gör det av alla uppenbara skäl men framför allt; kött är nyttigt för oss och ligger helt i linje med vår evolutionära ritning.

Och låt er inte avskräckas av en sådan typ som jag precis såg på SVT Morgon; en självgod och agendasättande vänsterpartist som agerar den självpåtagna miljömartyren för hela västvärlden. Enligt honom ska vi äta mycket mera spannmål och "vegetabilier". Snälla, vem använder ordet vegetabilier idag, istället för att bara säga grönsaker, om inte en pappersrunkande EU-parlamentariker som Jens Holm (tror jag bestämt att han hette)

Och visst, jag är säker på att bara vi går upp på morgonen så är vi miljöfarliga och snart måste vi väl fisa genom katalysatorfilter om kolchosförespråkare som Holm får bestämma...

Ursäkta mig! Jag är människa och bor på jorden! Är det OK att leva här utan att be om ursäkt för sin existens? Det är inte mitt fel att 10000 kineser köper en SUV idag samtidigt som jag sköljer ur filpaketet och sorterar skräpet. Kött tänker jag äta så mycket jag vill. Mera kött åt folket!!

Om dito vänsterpartist verkligen vill göra något konstruktivt för miljön så kan han ju släppa kåtslaget för socialismen och åka till Kina och försöka att påverka en av världens största miljöbovar, nämligen den kinesiska industrin. Precis som alla kommuniststater genom tiderna så är man världsledande på att smutsa ned och på att skövla miljön.

Så låt mig ha mitt köttätande i fred och sluta sprida desinformation; om folk åt mycket mera kött och mycket mindre spannmål och socker så skulle folkhälsan vara betydligt bättre..

För övrigt så slog det mig hur parodiskt lik den här karl´n i sitt gnällande var en annan lite roligare gnällspik; kolla ungefär tre minuter in i klippet efter Chips Kiesby.. 

 
 
Ingen bild

Magnus

7 augusti 2008 09:33

Jag kan göra jävligt mycket för miljön, men att sluta äta kött, där går fan gränsen!
Kött e gött!

 
spänstiga pantern

spänstiga pantern

7 augusti 2008 09:45

jag har aldrig gillat smaken av kött särskilt och drar ner på det mer och mer. Dom som är som jag kan ju lika gärna äta så lite kött som möjligt. när jag var liten spydde jag när jag åt kotletter, hamburgare eller korv. och det har inget med miljö eller slakthus att göra.

http://metrobloggen.se/fittness

 
Berglund

Berglund

7 augusti 2008 10:31

Colting is back!

http://berglundbloggar.wordpress.com

 
Ingen bild

vegeterian

7 augusti 2008 10:34

Tycker alla kan få äta vad de vill, så länge de inte blir sjuka och feta och måste kureras med mina skattepengar.

Äter själv inte kött eftersom jag tycker det smakar och ser äckligt ut, en är tacksam för att andra gör det. Annars hade det inte funnits några söta kossor ute i hagarna. Det är trevligt att jogga förbi en kohage och ha 20 par ögon som nyfiket studerar en.

 
Ingen bild

Tommy

7 augusti 2008 12:00

Vegeterian är fornordiska för "dålig jägare"

Rör inte min biff!

 
Ingen bild

Pelle

7 augusti 2008 12:03

Klart vi ska äta kött om vi vill det. Lika självklart som att kineserna får åka sina SUV:ar om de vill det! Förstår inte hur man kan gnälla på att folk som har möjlighet höjer sin levnadsstandard. Om man hårddrar det: ska biafrabarnen inte få mer att äta då eller??

 
Ingen bild

nisse

7 augusti 2008 12:14

Kolla in Denis Leary när han orerar om kött:
http://www.youtube.com/watch?v=L9Oq92yqlms 4:45 in och framåt fortsättning i:
http://www.youtube.com/watch?v=_-Vnpp1Ikk8

 
Ingen bild

jarbin

7 augusti 2008 13:18

hur går uppladdningen inför VM? På tisdag dagtid kan vi ta ett längre löppass eller en traktorpull med cyklarna. Kommer du till Herkules på söndag? Det är nästan inga aktiva tävlande anmälda, tror bestämt jag skall tänka som Carro -bara köra på för pall! Hör av dig om det passar med ett pass eller flera nästa vecka!
Jocke
SKE

 
Ingen bild

jaken

7 augusti 2008 15:36

Haha, roligt. Det finns dock en anledning till att triathleter inte automatiskt får sätta agendan i miljödebatten. Men du är förlåten, det finns andra grejjor du e bra på...

 
Ingen bild

Ola

7 augusti 2008 17:33

10000 kineser kör suv...du kör ju oxå suv! Tror du inte att varje suv-körande kines skyller på de andra 9999? Ingen ska köra suv! Borde vara olagligt! Vem behöver en suv?

Annars håller jag med om köttätandet, helt enligt vår plats i näringskedjan.

 
Ingen bild

triathlet och vegan

7 augusti 2008 21:10

Du har helt rätt i att kött är jävligt mycket stenålder! Men du har uppenbarligen en del att lära: finns knappast anledning att äta kött idag, medför en massa negativa konsekvenser för människor, vår miljö och inte minst alla djur som föds upp och torteras i onödan. Jonas du är en förebild för många, skärp dig, byt ut det där köttet mot mera linser, bönor, nötter, frön, tofu och sånt smaskigt, så ska du se att det går några sekunder snabbare på banan utan likdelar i tarmarna!

 
Ingen bild

Chris

8 augusti 2008 11:42

Dags att plocka bort skygglapparna nu colting, folkhälsa.........känn på det ordet. Det är precis vad det låter som alla människors hälsa, inte bara dem i borås socken. Ge mig ett vetenskapligt rön som visar att ökad kött konsumtion skulle öka den globala folkhälsan. C

 
Ingen bild

Varför

8 augusti 2008 20:26

De enda gångerna man hittar nåt samband mellan kött och ohälsa är när man slår ihop det med charkuteriprodukter.
Det blir lite som att säga att tevetittande är farligt, åtminstone om man röker samtidigt.

 
Ingen bild

Stefan

10 augusti 2008 10:24

Tänker inte kommentera huruvida kött eller inte kött..
Däremot blir jag fruktlöst förbannad över hur man kan rättfärdiga sitt eget agerande att köra suv m.m med att det faktiskt är de där kinesernas fel som skaffar SUV .. NU.. Jag var minsann först liksom. Att den kinesiska industrin är som den är är tydligen hela miljöproblemet.. BRA slutsats Jonas. Den är ungefär lika smutsig som USA's och Sveriges industri en gång var. Innan dessa avvecklades pga. dålig lönsamhet och flytades till ex. Kina där personal kostar i princip ingenting. Med inte bara ökade direkta utsläpp som följd utan även ökade utsläpp av transporter.
Men vi som tvunget handlar dessa kinesiska varor är ju inga miljöbovar.. Nej nej, det är ju kinesernas fel för guds skull.

Nej du Jonas, nu är du allt lite trångsynt.

Visst ska Kinas industrier renas.
Visst ska ALLA andra skärpa till sig.
Men rättfärdiga inte dina egna fel med att andra också faktiskt gör fel.

 
Ingen bild

Patrik

17 augusti 2008 17:10

Äta mer kött? Varför det? Du tycks vara medveten om att köttproduktion är dåligt för miljön, ändå tycker du vi ska äta MER av det? Det låter mycket dumt. Du tänker varken med hjärnan eller hjärtat.

 
Ingen bild

Pernilla

19 augusti 2008 11:14

I ett antal vetenskapliga rapporter kan man läsa om att köttindustrin är en av de största miljöbovarna med växthusgasutsläpp som uppgår till uppemot 17% av de totala utsläppen. Trots detta tycker du att man ska äta MER kött? Och att de som tycker annorlunda bara är självgoda miljömartyrer?

Så länge kineserna smutsar ner så gott de kan så kan ju vi hålla på precis som vi vill utan några konsekvenser? Två fel blir ett rätt? Människor, vakna! Global uppvärmning är inget påhitt, och ja det spelar roll om du äter kött eller inte. Vi måste skapa en förändring, helst igår. Inte undra på att världen ser ut som den gör om alla resonerar som du Jonas.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Colting - 22 oktober 2010 09:53

Från och med i eftermiddag så bloggar jag på http://nyheter24.se/blogg/coltings-den-nakna-sanningen/ ...

Av Jonas Colting - 17 september 2008 15:39

Internet á la traudlaus finns absolut inte i den lilla enklaven av on som jag ar pa. Jag skriver pa en stor och konstig stationar dator som snarare ser ut som ett videospel eller sa... Darfor blir det tunt pa Coltingblogg denna veckan. Semester pa al...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 21:10

Jag har skrivit en artikel om Ö till Ö som finns att läsa på Slowtwitch; http://www.slowtwitch.com/Features/Island_To_Island_-_The_toughest_one-day-race_in_Sweden__524.html Engelsk läsövning! ...

Av Jonas Colting - 15 september 2008 15:33

I fredags flög jag till New Jersey för att träffa Dr Phil och initiera ett coach/client-samarbete med honom.. Jag pratar alltså om "the other Dr Phil"; dr Phil Skiba som är en mycket välrenommerad idrottsläkare och triathloncoach. Efter 18 års egenco...

Av Jonas Colting - 11 september 2008 22:51

  Google Translator gör verkligen ett bra jobb! Vem har varit svenskspråkskonsult egentligen; Dr Alban?     Notes from the redaktionsmötet on planning for Saturday's sports broadcasts;    - Annika Sörenstam played his last Danish competition last...

Ovido - Quiz & Flashcards