Alla inlägg den 10 september 2008

Av Jonas Colting - 10 september 2008 18:54

Anteckningar från redaktionsmötet om planeringen inför söndagens sportsändning;

 

-Annika Sörenstam spelade sin sista danska tävling förra helgen och vi täckte in det. Nu ska hon spela för sista gången i…..Georgien. Skicka dit en reporter!

-Fotboll. Måste vi ha. Om det inte är en viktig match idag så är det dagen före eller dagen efter. Nottingham, Tottingham, West Ham eller division två södra. Skit i vilket. Händer det på en fotbollsplan ska vi vara där! Vi är fotbollskanalen och betalar Magnus Hedman hans vikt i hårpermanent och drinkbiljetter så det gäller att vi levererar.

Och är det landslaget så ska vi göra långa svepande inslag med intetsägande plattityder till svar så att det inte blir för svårt för Svenne Banan i soffan. Intervjua helst Henke Larsson för detta.

-Mer golf! Folk älskar golf! Någonstans i världen har säkert någon slagit en birdie, eagle, albatross, trut eller mås. Kanske har bollen träffat en mås! Visa det! Har Tiger gjort det? Tiger slår en mås? Nja, skicka det till Mitt i Naturen och Hatte Furuhagen om han fortfarande lever..

-Fotboll igen. Intervjua någon fotbollshöjdare i kostym. Gärna stockholmare. Och använd inavlade lokala uttryck. Det är helt OK. Sikta på höjdare i förbundet fast ingen jävel vet vilka det är.

Skitbra; då har vi också pungslickat in oss på VIP-läktaren ifall SVT och den förbannade Glenn Strömberg ockuperat hela pressläktaren halsandes olivolja med Lindeborg..

-Tennis. Haussa upp någon bortklemad svensk som tar fyra bollar mot Rafael Nadal och kalla det för ”svår lottning i första omgången”. Spelar de längre än två timmar så kalla det för maratonmatch och nominera honom till Bragdguldet. Men visa inte när de sitter när och vilar en kvart per tjugominutare.

-Fotboll igen..Folk kan inte få nog av fotboll! Visa 29 mål från sydtyska, spanska, franska och danska ligan. Samt kvalmatcher i Sydamerika och Indonesien. Skit i vilket. Bara det är boll. Folk älskar boll!

-Trav och galoppreportage där Olle och Björn Goop har trekant med Legolas. Kalla det för Dagens Dubbel. Eller trippel kanske….

-Mer golf, golf, golf! Ös på med golf. 36 inslag med golf är bättre är 35. Nu visar vi långa sekvenser av himmel med flygande bollar. Koppla in vädertjejerna och låt Tone Bekkestad i bikini kommentera moln- och vindpåverkan på dito boll.

-Låt Patrik Ekwall ägna hela veckan åt att fila på en riktigt spännande krönika där han tittar fram under lugg och sedan får leverera några fantastiskt självklara självklarheter. Gärna om fotboll. Eller golf. Kanske Annika Sörenstam. Om att hon är amazing. Amazing fantastic!

Sedan kan han få gå Café Opera med Dr Alban och Björn Borg och sjunga "Alla vi"

-Avsluta sedan med att visa tolv korta sekunder om folk som springer långt. Typ marathon eller så. Och så ska Peppe Eng skrockande kommentera detta med att säga något som ”ja jävlar, tänk vad de kan hitta på nuförtiden he he he skrock skrock” Typ. Sedan ska han givetvis avsluta i stil med ”det var allt för oss, tjena!” Typ.

-Efter avslutat program kan så hela redaktionen samlas och under illa maskerade homofoba former gruppkrama bort vår ångest över att dagens sportsändning återigen var liiite för smal. Liiite för nischad. För svår för Svenne Banan. Som bara gillar boll. Ja, det finns ju alltid nästa vecka att göra bättre på!

Av Jonas Colting - 10 september 2008 17:58

stay tuned... http://www.aftonbladet.se/sportbladet/cykel/


nu ja, och det är väl bara för att Aftonbladet Sport följer min blogg to be on top of current events..


Jag talar om rubriker! I svart! På första sidan! Som den här nyheten är värd! Och istället för någon h-e´s Samuel Holmén!

Av Jonas Colting - 10 september 2008 17:09

Hela mediavärlden rapporterar sedan igår om att Lance Armstrong bekräftar att han kommer att göra comeback som proffscyklist under 2009 och att han siktar på att vinna Touren en åttonde gång.

Hela mediavärlden. Utom Sverige. Där håller man väl fortfarande på att skriva om vem som ska spela på Sveriges mittfält när man nu möter Ulan Bator i nästa match i en oändlig rad av kommande nollsummespel.

Hade Robert Prytz gjort comeback hade det fått mer uppmärksamhet än Lance´s dito..!

Jag finner det högst anmärkningsvärt då Aftonbladet minsann alltid är supersnabba med att rapportera om vem Lance knullar för tillfället. Men att han cyklar igen.....?


In med Robert Prytz!!!!


...villket osökt för mig in på nästa inlägg...hold on..it´s comin´...

Skapa flashcards