Senaste inläggen

Av Jonas Colting - 19 maj 2008 15:45

...eller svaret på frågan varför så många konditionstränande människor är mulliga, lönnfeta eller helt enkelt tjocka!

Jag har vid flera tillfällen berört ämnet; både i blogg och artiklar i olika sammanhang men också i mina böcker...

Men jag har ändå sparat mitt bästa krut till en full frontal attack! Och den kommer inom någon dag....Jag har några trängande träningstimmar som pockar på min uppmärksamhet men jag har samlat en mängd argument på hög som brinner av att få plockas fram på polemikens barrikader.

Antagligen var det Göteborgsvarvsmässan som fick bägaren att rinna över. Och hur en dietist anställd av Kungsörnen (eller Axa, kommer inte ihåg vilket men det är samma sak för mig i det här fallet..) helt ogenerat kan stå på en scen och predika ett köpt kostbudskap för mängder av löpare. Ett kostbudskap som går stick i stiv med både empiri, modern forskning och sunt förnuft. Hur låg trovärdighet kan en dito yrkesmänniska sänka sig till?

Och att den här så kallade dietisten rekommenderade löparna att proppa sig sprängfulla med pasta, bröd, flingor och gröt ända fram till start var väl inte så förvånande.....

Hursomhelst, förvänta er en uttömmande argumentation om det här angelägna ämnet inom kort. 

Av Jonas Colting - 18 maj 2008 11:09

...all the way to Alidebergsbadet!

http://www.bt.se/nyheter/boras/boras-far-nytt-badhus-pa-alideberg-for-40-miljoner-klart-till-2010(644828).gm

Förnuftet har segrat över idiotin och långsiktigheten över genvägsmentaliteten!

Borås Stad ska bygga en ny inomhus-50;a OCH behålla den nuvarande utomhus-50;an på Alideberg!

Utropstecken hela vägen till banken!

Och någonstans i ett mikrokosmos så känner jag att allt mitt raljerande, mina två BT-krönikor, min debattartikel och mitt allmänt högljudda missnöje med den nuvarande simsituationen i Borås, kanske har bidragit om än så lite…

För när det ena horribelt vansinniga förslaget på simhallslösningar löst det andra så har jag i ren ångest av att även i en förlängd framtid vara hänvisad till pisspölen i Parkbadet agiterat och svingat vilt för att Borås Stad ska bygga en ny anläggning. En 50;a.som ska vara en tummelplats för motion, friskvård, simidrott, rehabilitering och undervisning. Och att man inte gör den raka motsatsen mot att slå två flugor i en smäll nämligen att bygga in den rätt fallfärdiga utebaljan från 1960-nånting…..

Nu gäller det bara att driva frågan klart, ända in i kaklet så att säga, så att man bygger bassängen enligt måtten 50x25 meter och inte som man nu diskuterar, 50x20 meter.

Men jag applåderar ändå Borås politiker för sin framsynthet i frågan och hade jag haft det beslutande kommunalrådet Morgan Hjalmarsson (fp) här så hade jag kramat hans polerade hjässa i pur glädje och exaltering!


Av Jonas Colting - 17 maj 2008 09:11

VM i generande ansiktsbehåring är över för den här gången....

Av Jonas Colting - 16 maj 2008 23:37

Så här ser det ut i Coltingmontern fast bilden gör nog inte oss riktigt rättvisa och förmedlar nog inte den enorma energi och säljlusta som präglar vår verksamhet:)

Vad som inte riktigt syns på bilden är att vi kör datakanon med hemsidan rullande bakom oss också. Dessutom har vi sju nakna och inoljade dvärgar i manegen samt Runar Söögard på syra.

Så det finns alla anledningar att besöka oss under lördagen också!

Av Jonas Colting - 16 maj 2008 11:14

Jag står just nu i den snygga Colting-montern där vi säljer Crafts triathlonkläder, mina böcker, visar hemsidan via kanon, pratar träning, profilerar sponsorer och bjuder på Red Bull!

Kom hit och säg hej!


Av Jonas Colting - 15 maj 2008 20:23

Det är med tårar i ögonen och med arbetsflitens svett blänkande i pannan som jag stolt kastar av presenningen och avtäcker......

www.colting.se

!!!!!!!!

Live and running!

Och jag kan bara bocka och buga med mössan i hand för de outsinligt entusiastiska och idogt arbetande medarbetarna på Rekyl som ansvarar för teknik och design av sidan; Magnus Wallmark och Carl Nero!

Dessutom så är Tomas Eriksson ifrån Studio Bildbolaget i högsta grad insyltad genom att ha plåtat mig i världens alla hörn med en portfolio av klass som resultat.

Surfa in och beskåda.

Nu ska jag ta ett glas vin.

Av Jonas Colting - 14 maj 2008 23:49

Hav tröst! Eder bloggfrälsare har återuppstått ifrån de döda. Eller iallafall ifrån det mörkrets katakomber där arbetsfrenesi härskar och pliktkänslans åttasvansade prygel strimmat mina ömkliga axlar.

Mången är de nätter där jag av oro och ångest över obloggade tankar fått gråta skammens tårar och kallsvettsbakad mellan sliriga lakan vänt mitt anlete mot de högsta makter och med brusten stämma mellan skälvande läppar viskat fram; "Heliga Guds bloggmoder som är i himmelen se till mig som i bloggtanken liten är och av Jesus och hans sju dvärgar lider brist amen amen amen hallelujah Carola Häggqvist"

Efter tretton timmars syndabekännelse samt med blodiga knäns krypande till korset i mitt privata Golgata så är jag uppfylld av den heliga blogganden och kan nu teckna i pergamenten mitt livs senaste historik. Thankyoulittleol´babyjesus!


Det här säger jag Judas Iskariot till;

-att jag har haft en bisarrt intensiv period under den senaste veckan och en halv. Ny hemsida som ska bli klar, förberedelser till Göteborgsvarvsmässan, träning, föreläsningar kors och tvärs och allmänt management by fear. Men OK då; I love it!

-att jag trots allt valde att inte springa Lidingö Ultra. Anledningarna var flera. Dels hade jag en lätt ömhet i en knäskålssena som gjorde sig påmind vid utförslöpning efter ca 1.15 så jag ville inte fresta det. Sedan så ville jag prioritera hemmaträning utan avbrott samt mina övriga projekt. Slutligen så kommer jag att köra så många hårda triathlontävlingar och vill spara benen något. 50 km löpning i tävlingsform kostar trots allt en del…..Men jag var grymt sugen hela tiden och längtade till Lidingö!

-toalettpapper utan tydlig startkant. Ohyggligt irriterande. Vart börjar man? Det blir bara jobbigt när man sitter där och ska byta rulle. Nu är det slut på budgetbajsande. LyxLambi härnäst.

-automatiska dörrar och grindar som öppnar sig liiiiite för långsamt så att man måste sakta ned precis sådär i onödan. Eller ännu värre; sådana med helt defekta sensorer som stänger grinden rakt in i skrevet på en. Typisk Coop Forum-grej.

 

Det här säger jag Amen till;

-att min nya hemsida blir grym! Lanseras på fredag.

-att min monter på Göteborgsvarvsmässan blir lika sweet! Kom besök.

-att jag har så många omåttligt kompetenta och supportande individer i min ringhörna! Sponsorer, samarbetspartners, träningskompisar, bror, flickvän…. ”No man is an island” som gamle John Donne en gång sade….

Nu är det framförallt Carl och Magnus på Rekyl i Borås som har dragit ett hästjobb med mitt mässmaterial och hemsida sam Peter Eckerud på Delling Expo som oförtrutet trycker allt materiel som levereras i absolut sista stund till honom.

-att min form är på ständig uppgång och att jag vann Grabbatagets 8 kilometer i onsdags före diverse skidåkare, orienterare och annat löst folk.

-att sommaren är här och att jag simmade utan våtdräkt i sjö i början av maj! Och det var inte ens kallt! Är det här växthuseffekt så ska jag köra min SUV extra mycket…..

-att det är så fanatiskt kul att föreläsa! Idag har jag varit i Gällivare och pratat om schmööööör bland annat. Och även om det betyder att jag får springa mitt löppass mellan 21 och 22.15 så är det ändå all good.Nu måste jag tyvärr gå och lägga mig igen och ser fram emot en from natts sömn med det goda samvetets rena drömmar och flitets lykta lysande bakom ögonlocken.


Av Jonas Colting - 4 maj 2008 21:23

Le finale i le Tour.

18 soliga mil mellan Växjö och Borås igenom den böljande terrängen. Stundom i civiliserad fart och stundom i riktigt stadig fart där vi rullade fram i runt 40-42 km/tim. Med lugn rull i starten och slutet och genom samhällen så snittade vi till slut 36 km/tim.

Vi sprang en kort halvtimma av cykeln och avnjöt efter det en fantastisk brunchbuffet på Deli. Alla på Touren fick hedersomnämnanden i någon form samt applåd.

Imorgonbitti blir det distanslöp med Pasi. Making it happen!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se