Senaste inläggen

Av Jonas Colting - 8 april 2008 05:31

När jag får en ledig stund så ska jag svara på några av alla de kommentarer som jag har fått. Fortsätt kommentera!

Dessutom har jag en mängd intressanta ämnen att avhandla och flera ingångar till den träningsdiskussion som florerade för någon månad sedan.

Så det kommer. Min kreativitet ystas för fullt.

Men nu. Sömn!

Av Jonas Colting - 8 april 2008 05:08


I Was in the Darkness


I was in the darkness;
I could not see my words
Nor the wishes of my heart.
Then suddenly there was a great light --

"Let me into the darkness again."

Av Jonas Colting - 8 april 2008 04:28

...så står det på en skylt inne i simhallen i Flaggstaff.

Awesome; ett ord som är lite svårt att översätta till svenska. Liksom ett annat engelskt favoritord; supreme.

Men jag gissar att ni har tittat på tillräckligt mycket TV för att fatta uttrycket..

Och jag älskar de här amerikanska mantran som man strör omkring sig i syfte att pusha individer framåt; i synnerhet inom idrottsvärlden. Och vi använder de allihop på vårt träningsläger:

-Steppin´up to the plate!

-Bringing my A-game!

-Living the dream!

-Making it happen!

-Rising to the challenge!

Jag hade kunnat lägga till "just do it" men eftersom jag inte är sponsrad av Nike så avstår jag från svooschen:)

Men i Sverige tycker vi gärna i vårt janteträsk att sådana här uttryck är just jobbigt amerikanska medan vi istället mjäkar vidare med medioker mellanmjölksmentalitet och Hem&Skola-möglig lagomhet.

Inställning är allt! Och det är det som gör att det i regel är betydligt mer stimulerande att komma ned till en simträning med en grupp elitsimmare i USA kontra Sverige....

Själv är jag en liten bit till på vägen mot awesomeness efter den här träningsdagen. Som nu är en i raden på många grymma dagar.

12 km löpning i stegrande fart kl 06.30 Klockan 8.55 bordade vi cyklarna för vår dagstur till Flaggstaff. De första tre timmarna klättrade vi totalt 1500 höjdmeter och jag snittade 280 normaliserade watt innan lunch. Vi toppade ut på 2400 m ö h och där fanns det både blåa jöklar och lite snödrivor som jag roade mig med under vårt lunchbreak.

Sedan fortsatte vi med två timmar till för sammanlagt 16 mil och en jäkla massa hård körning innan vi rullade in i Flaggstaff.

Vi hyr ett litet hus i några dagar och snart stod middagen på  bordet innan jag åkte iväg till simhallen; en inne-50;a! Den chansen missar man ju inte.

Dock blev jag varse att 2200  mö h (som Flaggstaff ligger på) känns lite mer i flåset än annars och jag var överraskad över hur fräsch jag var trots mitt flämtande. 15x100 arm start 1.30´, alla under 1.10 samt 20x50 medley start 60´ samt insim och avsim.

En mycket bra dag. Och imorgon gör vi om det! Simning klockan 06.00 innan vi åker iväg till Grand Canyon för vår äventyrslöpning på 45 kilometer.

Bring it on!

Av Jonas Colting - 7 april 2008 05:39

Kaffe 05.45 med förhoppning om två kilo fruktsallad som ska lämna, no luck..

Sedan löpning 14 kilometer i stegrande tempo. En minuts paus för två kilo fruktsallad i komposterad form.

Mer frukost och inpackning i monsterwagon efter att ha lämnat Hampton Inn prick 09.00

Simtävling 3.8 km i Tempe Town Lake; jag hade en lånad våtdräkt och sam på 46 min vilket hade varit en riktigt snabb IM-simning.

Lunch och sedan ställde jag och Gordo upp på Q&A vid prisutdelningen som tack för att tävlingsledaren lät oss starta i loppet gratis. Jag fick en fråga om det konstigaste jag sett under en tävling och jag fick berätta hur jag såg två killar skägga på varandra hanky-panky style under IM Brasilien när jag tog en kissepaus i ett buskage.

13.30 kom vi iväg på cykeln och vi avverkade 120 riktigt varma och långsamma kilometrar till Payson; 2200 höjdmeter.

Imorgon har vi en timmes löpning på morgonen, 17 mil cykel till Flaggstaff (2500 höjdmeter) och simning på plats.

Klockan är 20.40 och Gordo sover redan och jag är inne på samma linje.

Av Jonas Colting - 6 april 2008 01:08

Just det, jag glömde att skriva om de tonåriga simmarkillarna som delade vårt träningspass idag.

Gordos kompis Bill berättar efter passet att alla de killarna är mormoner. Som mormon är tydligen ens sociala liv kraftigt begränsat; det är viktigt för Gud att man har ohyggligt tråkigt hela tiden och ägnar nästan all vaken tid åt att tänka på honom så att man sover med händerna ovanför täcket. Gud finns ju bara så att han ska kunna piska skiten ur folk...

Iallafall så är grejen med killarna att simning är en populär sport för dem att hålla på med för då kan man få umgås med tjejer i baddräkt. Oj, det lär ju verkligen spruta amok i mormonhormonet!

Stackars pojkar. Det fanns inte en tjej som simmade idag så långt ögat kunde nå.

Och inte får de ha mer än en fru heller längre....Vilken antiklimax. Man kan ju tappa sugen för mindre...

Av Jonas Colting - 6 april 2008 01:06

There Was Set Before Me a Mighty Hill


There was set before me a mighty hill,
And long days I climbed
Through regions of snow.
When I had before me the summit-view,
It seemed that my labour
Had been to see gardens
Lying at impossible distances.

Av Jonas Colting - 6 april 2008 00:45

Idag är det "vilodag" utanför Phoenix.

Den vilodagen började klockan 05.45 med yrvaket ögongrusigt kaffe innan vi träffade upp två Gordokompisar för 20 km löpning längs en gruspackad väg along the canal. Som i Holland fast varmare.

Efter löpningen fick jag använda min frukostvetoröst så att vi iallafall kunde åka tillbaka till hotellet för lite brekkie. Getting it done, re-establish our firm hold on the day und so weiter. Det tröttar ut en...

Men sedan blev det simning och vi börjar närma oss 30000 meter för veckan. Många snabba meter där med! Så 4000 nya pistoler idag..

Sedan har hela dagen varit öppen för mer eller mindre fria aktiviteter vilket känns helt radikalt. Lunch utanför vår monsterwagon, diverse ompackning, brev till kolonierna och så kanske jag festar till det med en benrakning senare.

Igår hade vi samma löp-sim combo på morgonen innan vi cyklade mot Phoenix under pungskavsbesvärjelser. Idag behöver vi en halv dag att omgruppera krafterna för de kommande tre dagarna som blir stora. 6-7 timmar per dag med mycket klättring på cykeln, öppetvatten-simtävling imorgon (3.8 k) samt marathondistanser i Grand Canyon. Livin´the dream baby!

Rent logistiskt så fungerar det så att Kelly som är anställd av Gordo kör vår monsterwagon med all utrustning och färsk fruktsallad. När vi känner för det så fäller vi ut jalusierna och tar oss en impromptu picknick! Och mellan Kellys körande och Gordos i-Phone så är vägen öppen för mig att i princip bara tänka på vart jag senast lade burken med Bodybutter eller flaskan med mandelolja och bara vara så Euro jag kan.... 

Av Jonas Colting - 4 april 2008 04:58

I Saw a Man
   I saw a man pursuing the horizon;
Round and round they sped.
I was disturbed at this;
I accosted the man.
"It is futile," I said,
"You can never -- "

"You lie," he cried,
And ran on.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se