Senaste inläggen

Av Jonas Colting - 3 augusti 2008 15:43

Och titta istället på den säkerligen mycket fängslande dokumentären om Stefan Fernholm, Sveriges bäste diskuskastare näst Ricky Bruch (som också är värd en dokumentär) och som dog 1997.

Tom Alandh som är en mästare i genren har producerat filmen och bara det i sig är en kvalitetsgaranti.

Jag är alltid djupt fascinerad av personporträtt och livsöden och jag har länge funderat över vad som hände med Fernholm även om det inte var en vågad gissning att doping och läkemedel hade med hans förtidiga död att göra...

SVT visar ju dessutom en oförställd nonchalans när man lägger Sportspegeln och den här dokumentären samtidigt. Gissningsvis är det ju samma målgrupp för båda programmen.

Men skit nu i Sportspegeln. Det lär bara vara massa golf, segling, damfotboll och annan fullständigt ointressant verksamhet som skildras. Samt trav. Och motorsport. Lobbyismens och nepotismens makter i statstelevisionens korridorer är inpyrda i väggarna..

Av Jonas Colting - 3 augusti 2008 15:38


 Den enda godtagbara ursäkten till att bryta en tävling är om man är skadad. Annars skall man fullfölja.

av Stefan den 3 augusti 2008 kl 15:33

Av Jonas Colting - 3 augusti 2008 11:55

Efter en helg i Kalmar där forna tiders triathlonspöken skallrade med sina kedjor och många kära återseenden väckte dammiga minnen till liv så började jag i bilen hem kontemplera alla mina egna tävlingar under de senaste 18 åren....Och jag väckte tanken om det egentligen finns någon i Sverige som faktiskt kört fler triathlon än jag och om det i längden berättigar någon sorts pris? Eller snuttefilt?

Och då menar jag triathlon utan urskillning; sprint, olympisk, långdistans och allt däremellan. Fast borträknat träningstävlingar och andra interna sammanhang som exempelvis vår under många år återkommande Transåssjö-tävling på onsdagar... Riktiga tävlingar for real people.

Brutna tävlingar räknas givetvis inte. Och det ska gudarna veta att jag brutit min del av tävlingar. Det ska jag också ta upp någon gång i ett inlägg; konsten att bryta; att inte ta sig i mål till varje pris och konsten att veta när nog är nog.

Hits and misses. Det är vad idrott handlar om..

Nåväl, eftersom jag ibland är en riktig petimeter och ibland inte så har jag faktiskt spridda anteckningar ifrån alla år där jag listat alla mina tävlingar. Tillsammans med strödda dagboksanteckningar och gamla pärmar så hoppas jag kunna tillhandahålla ett tillfredsställande svar på frågan om hur många triathlon som jag verkligen kört sedan 1991.

Och medan det regnar och jag väntar på en asskicking som ska ta mig ned till Alideberg för ett simpass så vältrar jag mig i mina fossila minnen av ekfatslagrad mjölksyra, pungskav for the ages, mil och mil åter av längtansfylld väntan på mållinjen i en triathlonversion av "the thousand mile stare.." samt den pavlovskt präglade lukten av magfjärilsnervositet; den kombinerade doftsensationen av våtdräkt, vaselin, mörkt vatten och båtmotor.

Av Jonas Colting - 2 augusti 2008 20:07

Pasi Salonen var Sveriges mest lysande triathlonstjärna under 1988-90 med flera SM-guld.

Pasi var alltid den stora talangen med ”gratis” cykelstyrka från sina år som juniorlandslagscyklist men som under sin aktiva karriär också utvecklade en stark simning genom att simma med SK Elfsborgs elitgrupp (det var så vi träffades första gången) och med en naturlig löpförmåga.

Från 1992 och framåt så trappade Pasi av mer och mer och han egentligen inte kört någon triathlon sedan 1996 om man räknar bort plojtävlingar, lokala evenemang och någon stafett.

Tränat har han dock gjort och ofta i mitt sällskap. Ibland mer seriöst och ibland för att det bara var kul. Och kul har det tydligen varit sedan förra året!

För Pasi har tränat mer och mer och bättre och bättre sedan ett år tillbaka och med en ny Cervelo och andra godbitar så kändes det rätt att anmäla sig till Kalmar. Ett beslut som för övrigt togs under en löprunda fem veckor sedan… Så med en dryg månads specialträning så simmade Pasi som en gud och cyklade som i fornstora dagar och visade stort hjärta på löpningen när de snabba benen blev stumma och krampiga…

Men en femteplats på SM och åtta i mål av en 43-åring skäms inte precis för sig! Och tiden 8.54 är det inte många i världen som slår i den åldersklassen…..

Dessutom var det ett rejält personbästa; 1991 körde Pasi Almere IM på 9.30 så det är kul att se vissa idrottare åldras som ett bättre vin!

Av Jonas Colting - 1 augusti 2008 22:34

Jodå, jag vann dagens sprint ganska behändigt. Kombinationen av riktig konkurrens och min taggade inställning gjorde att jag hade flera minuter bak i fältet. Jag körde sex timmar igår och en timme löpning i morse så benen var inte riktigt fräscha men jag vill köra hårt på alla små och korta tävlingar nu inför VM.

Imorgon ska jag träna lite lätt, bland annat simma simbanan när alla väl är uppe i vattnet, samt lite morgonlöpning.

Framförallt så ska jag spana in mina kompisar som kör Järnmannen och då framförallt Pasi. Det ska bli riktigt kul att se vad en fräsch, nedbantad och nyinspirerad 43-åring med uppgraderat material kan göra! Pasis cykel med ett par av mina hjul är the shit!

Ted Ås är min favorit till segern med Johan Lundin som en dark horse samt mina boys Pasi och Da Duv bland de fem.


Av Jonas Colting - 1 augusti 2008 16:04

Nu är jag på väg till Kalmar för kvällens sprint. Jag hade ställt in mig på en riktig holmgång mot Björn men han ringde mig och berättade att han var sjuk. Synd på det mötet men nu kunde jag å andra sidan ta över Björns rum på Scandic thank you very much! Själv hade jag inte ens reflekterat över hur litet Kalmar är och hur många triathlonbesökare som kommer i helgen innan jag halvhjärtat kollade på hotell i förrgår och svar helkört överallt.

Jag tror att jag behöver en personlig assistent för mellan bloggande, löpande, solsimmande, isbadande och laxätande så finns det försvinnande lite tid till de mer praktiska aspekterna av min verksamhet. Till de räknas proppbyten, hotellbokningar och att rätt strumpor matchar varandra. Intresserade av tjänsten kan maila på butler@colting.se.

Av Jonas Colting - 31 juli 2008 09:46

Nu händer det! Jag, 27 km skog och en miljard syreatomer...

Av Jonas Colting - 30 juli 2008 16:48

Tack alla ni som bemödat sig med att utbilda mig i äggens svåra konst!

Imorgon blir en annan dag! Med äggstra bra frukost... 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se