Senaste inläggen

Av Jonas Colting - 23 april 2008 10:12

Under mina utlandsvistelser får jag understundom en vansinning fosterlandslängtan som yttrar sig i ett frenetiskt internettande, youtubande och i-tunande av Cornelis Vreeswijk, Thåström, Lisa Ekdahl (faktiskt..), Monika Zetterlund, dikter av Karin Boye, Anna-Greta Wide och Bob Hansson samt böcker av Sture Dahlström.

Men mest av allt Cornelis. Iallafall under den senaste månaden. Och jag har letat frenetiskt efter en samlingsplatta där andra artister tolkar Cornelis. Den heter "Den flygande holländaren" och är helt superb! Peter LeMarc, Eldkvarn, Freddie Wadling, Marie Fredriksson, Thåström med flera. Deras versioner av Cornelis låtar överträffar många gånger originalet. För övrigt kan jag själv recitera texten till "Personliga Persson" efter att ha totalt lyssnat sönder Thåströms version av den back in the day. En av de få sånger som jag för övrigt kan utantill....

Men denna skiva är notoriskt svår att hitta! Finns inte på i-Tunes och inte i butik och inte heller på Ginza såvitt jag vet.

Om någon har denna skiva hemma så betalar jag lätt 500 kronor för den....

Dessutom så har jag haft en stark och otillfredsställd längtan efter "Under vinrankan" med Monika Z. Den är också svår att hitta. Finns inte på i-Tunes vilket är ohyggligt svårt att förstå.

Alla andra låtar av henne finns men inte denna låt, hennes kanske största kommersiella framgång...?


Av Jonas Colting - 23 april 2008 05:44

Klockan är 05.45 och jag väntar på Pasi, strax ska vi ge oss ut på två timmar terräng.

Jag känner i luften och jag ser på den gryende morgonhimlen att en exceptionell dag väntar oss. Inte ett moln vid den rosa horisonten, inte en vindpust runt taknockarna.

Skogen står redo för oss! Träden stramar i givakt och stigarna har slängts dit huller om buller för vårt höga nöjes skull. Mossan har vuxit med en varsam baktanke och backarnas mjuka krön lockar på ystra ben med friskt blod.

Inte jobbigt. Bara skönt. Bara liv.

Nu händer det!


Av Jonas Colting - 22 april 2008 09:17

Oh holy mother of Vo2 max, don´t fail me now....

Jag känner mig helt jizzed up och koffeinerad. Jag tror att jag älskar den löpningen idag. Bring it on. Smärta och syre och liv. Gränslöst.

Av Jonas Colting - 20 april 2008 21:37

Att åka buss är hemskt. Och den otrevligaste yrkeskategorin är utan tvekan busschaufförer. Det är som om de lider av en kollektiv offermentalitet av att behöva köra runt skrikiga dagisklasser och skiftarbetare mellan stadens ytterdelar.

Tåg däremot, det är väldigt fint det! Och konduktörer är i allmänhet fantastiskt gentila mot sina kunder.

För att ytterliggare spä på min aversion mot bussen som transportmedel och Borås Lokaltrafik (eller Västtrafik?) så har man sedan en tid kört en ohyggligt lam reklamkampanj för att främja bussåkandet. Och man använder givetvis modeämnet miljön som slagträ.

Först började man med "Vi är ett gäng som ska stoppa växthuseffekten. Ska du med?", och här vädjar man alltså till allas vår solidaritet och önskan att vara en del i kollektivet, av gruppen. För vem kan säga nej till miljön? Och växthuseffekten? Den ska vi ju stoppa! Tillsammans! Hoppa på nu då! Ta fajten!

Att martyrLutherskt sitta på bussen hela dagen i ända och med ett glatt och självgott flin tänka på hur fantastiskt ren vår värld blir av mitt bussåkande. Av allas bussåkande! Och så kan man utbyta menande blickar mellan sig och andra passagerare och peka med ett anklagande finger åt de som mot förmodan vågar trotsa denna sossesolidariska uppoffringsuppmaning och som själviskt åker bil på vägarna!

"Vi åker buss för miljön. Ska du med?" -Nej tack, jag åker SUV...

Nu har man gått vidare med några fyndiga fraser som jag inte alls förstår.

"Ekorrn satt i palmen och skulle skala kokos" samt "Mors lilla Olle i regnskogen gick" Skulle det vara ett skrämmande scenario? Det låter ju finfint tycker jag!

Bort med det här blekgråa vintervädret som gör folk transparanta och självmordsbenägna och in med lite apelsinlunder och grisfest i vår atmosfär!

Till saken hör också att Borås Lokaltrafiks blåa bussar kladdar igen hela innerstadstrafiken och som stora feta blåvalar pustar de fram i karavan från Stora Torget i totalt obeaktande av högeregler och väjningsplikt. Och varför inte? För varje mil som en dylik buss rullar så sparar vi säckvis av miljö och lavar och fjällbäckar och vitsipporna uti backarna stå. Ur vägen för miljöbussen! Nödutryckning för miljön! På med blåljusen!

Jag tycker att vi ska stänga av hela innersta´n och låta bussarna åka runt runt runt dagarna i ända som på en Lokaltrafikens Indy 500-bana och så kan vi ha en ljustavla som visar hur mycket miljö vi sparar för varje varv och så kan vi hyra in Loket Olsson som konferencier, för tåg är ju miljövänliga de också, och om de bara kör tillräckligt mycket tillräckligt länge så ska vi se att det minsann blir en vit jul i år!

Av Jonas Colting - 20 april 2008 21:00


För att tillgodose läsarna som undrar hur min tävlingsvår ser ut så kommer här en tänkt planering över de närmaste veckorna;

-26 april: Lissabon Half-IM

En bra första tävling att ha som utgångspunkt för träningen framöver. Jag kommer hit helt kravlöst men det blir en bra värdemätare mot väldigt stiff konkurrens. Min träningsform är väldigt god men det krävs mer för att omsätta det i konkreta tävlingsresultat.

-30 april-4 maj: Scandic Bike Tour

Mitt och Teds läger med fem väldigt riktigt stora dagar och i sällskap med inspirerande männiksor.

-7 maj: Grabbataget

Semi-traditionell löpartävling i Borås över åtta kilometer.

-10 maj: Lidingö Ultra 50 k

Det blir spännande att springa det här loppet om det nu blir som utlovat och inte en massa multisportlöpning á la orientering eller lumpen. Jag förväntar mig ett förlängt Lidingölopp i princip på liknande underlag. Då kan jag springa på och då kommer det att bli kul!

-15-16 maj: Göteborgsvarvsmässan

Kom förbi min monter och säg hej, don´t be a stranger!

-1 juni: 70.3 Switzerland, Half-IM

...tror jag att jag ska köra. Antingen den eller 70.3 Austria helgen innan. Eller kanske båda? Jag har ett par tuffa veckor med träning samt en del föreläsande i den här vevan så det återstår att se..

-5-8 juni: Colting Camp

Grym träningshelg i Borås!

-15 juni: Göteborgs Triathlon

Kanske. Mest för att det ligger nära Borås och blir ett bra tempopass mellan två sjutimmarsdagar....

-Midsommar: 35-årsfest och träningshelg!

-29 juni: Brasschaat Triathlon: ITU LD Tour; 2.5-80-20

Förra årets EM-bana. Bra internationellt startfält

-13 juli: IM Austria

Min kanske enda IM-tävling i år? På en snabb bana också så det är upplagt för ett bra lopp.

-31 aug: VM långdistans; Almere Holland

Sommarens stora mål, en del tävlingar blir det säkert mellan Austria och VM men de är underordnade mina förberedelser.

Av Jonas Colting - 14 april 2008 22:51

Jag gillar Agnes låt "Champion".

Så vaddådå, skjut mig!

Man måste våga vara pinsam. Efter att ha sett Gordo somna varje kväll med sin nallebjörn så är jag beredd att skriva under på Nicholas Cages rollfigurs citat ifrån filmen Mångalen (tjejfilm, kanske pinsamt det med..) där han säger att man "need to be true to ones nature.."

Kan inte skriva mer nu, måste lyssna Agnes! Mer Mer Mer

Av Jonas Colting - 14 april 2008 17:07

Jag är i Los Alamos, New Mexico. Denna underliga lilla stad där man bland annat uppfann atombomben och andra nyttigheter i mänsklighetens tjänst.

Numera sysslar i princip hela staden med energiforskning och andra obskyra vetenskaper.

Jag har iallafall blivit tillsagd att inte trycka på några knappar. Överhuvudtaget. För säkerhets skull....

Men staden är ett paradis att träna i. USA´s högst belägna 50 metersbassäng har man (2200 möh) och jag har precis simmat med en förtvivlat kämpande syremättnad i blodet. Bara bra. Och jag simmar lika fort eller fortare än vad jag gjort på Alideberg under somrarna. Nu avslutade jag passet med 12x100 arm start 1.30 prog 1-4. Låg på 1.10-1.06 på allihopa så gissningsvis så har alla mina röda blodkroppar parat sig med varandra och jag håller på att förvandlas till en sherpa.

Nu ska jag ut och springa och följa de stigar där säkerligen Oppenheimer vandrat med djupa atomklyvningsfunderingar.

Men inga knappar. Inte trycka!

Av Jonas Colting - 13 april 2008 05:06

Mitt Amerika sammanfattat i en enda briljant bild som slumpade sig på vägen från Farmington, New Mexico.

Amerika; dekadens och baby Jesus, hamburgerflott och Disneyland.

Ena handen på kuken och den andra på bibeln....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se